Suifa: A Fényhozó - regény

Kiadás éve: 2022 Oldalszám: 266 Borító: puhafedeles ISBN: 978-615-01-5490-9 Méret: 13×19,7 cm

Rövid tartalom

Az Úr céljai kifürkészhetetlenek, ezt már megszokták tőle a főarkangyalok, mégis megpróbálják kideríteni, mi okból teremtette újjá az Atya Lucifert. Ám nem járnak sikerrel, sőt a tudtukon kívül indul el a küldetés, amibe Lucifer egyedül a három ifjú angyalt, Suifát, Amolent és Kerunt avatja be. A történet elvisz benneteket a Holtak Hegyére és a Tükrök Kertjébe, megismerhetitek a homályzónát, ahová a lelkek kerülnek az eltávozás után, a világ legeldugottabb szigetét, a démonvezérek titkos szent helyét, a legendás lények erdejét, a világ legkülönlegesebb templomát, és bepillantást nyerhettek a Fátyol mögé is, miközben hőseink mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a Káosz iszonyatos tervét, amivel nem csupán az emberiséget veszélyezteti, hanem halhatatlan angyali létüket is.

Lucifer újabb esélyt kap a létezésre, és arra, hogy jóvátegye, amit elkövetett az emberiség ellen. Emellett a Mindenható megbízza egy feladattal is, amit a Földön kell teljesítenie.

Suifa, Amolen és Kerun elfogadják Atyjuk döntését, és összebarátkoznak az újjászületett angyallal, melléállnak akkor is, ha mindenki más gyanakvással fogadja Lucifer felbukkanását a mennyországban.  Egyedül segítik őt, és ezzel megint borzalmas kalandba keverednek.

A Káosz tomboló haraggal támad neki visszatért ellenségének, és elindul a jó és a gonosz hatalmas küzdelme.

Vajon tényleg jóvátehetők az égbekiáltó bűnök, és ha igen, milyen árat kell fizetni értük? Győzhet a jó a rossz felett ebben az idők kezdete óta dúló harcban?

A Fátyol mögött a Mindenható egyedül vívódik magában. Olyan szomorúság vesz erőt rajta, hogy sem a hetek csapatával, sem Jézussal nem hajlandó beszélni, egyedül akar határozni a történet végkimenetelét illetően. Megtudjuk, mi bántja, mi az, ami vigaszt nyújt neki, miért tartja helyesnek az emberiséggel kapcsolatos eddigi döntéseit, és hogy milyen szempontok vezérlik. Zaklatottan követik egymást elméjében a gondolatok, mert átlépte a szabad akarat törvényét, és ezzel hatalmas veszélybe sodorta szeretett angyalait. Önmagát hibáztatja a dolgok ilyetén alakulásáért, mert most is, mint mindig, az emberiség érdekeit vélte fontosabbnak, miközben az égi teremtmények a segítségére várva kerülnek egyre közelebb ahhoz, hogy belevesszenek az örök homályba.

Részletek a könyvből

✤Adrenalin✤

„– Kerun! – vidult fel Amolen a barátja bejelentkezésére. – Az, hogy látlak, a legjobb, ami ma velem történhet!

Fáradtnak tűnt, páncélban, az ágyon fekve fogadta a hívást, még a csizmáját sem vette le. A szobában csak ezüstös fényudvara és a kandalló fénye világított.

– Látom, kikészültél – szólt Kerun halkan.

– Nehéz idők ezek. Az emberek félnek. Egész nap túlélési tanácsokat adtam, háborús tudományokat magyaráztam, útvonalakat terveztem, fegyverismereteket soroltam, sugárdózisokat kalkuláltam és atomtöltetek hatósugarait számoltam. Úgy érzem, agyonnyom a rettegés, ami most lentről árad – emelkedett fel Amolen. Megrebbentette gyöngyszín szárnyait, lecsatolta platina mellvértjét, lemezes övét és karvédőit, majd lehuppant a fotelbe a tűz mellé.

– Sajnálom, én sem hozok jó híreket – mormolta Kerun.

– Dobj egy adag adrenalint, az csak javíthat ezen az apatikus hangulaton! – vigyorodott el Amolen.

– Ha tudnám, mi az, dobnék – mondta Kerun készségesen.

✤Suifa✤

„Hiába arattunk győzelmet, megint nyomasztó napokat élünk. Az atomháború réme úgy lebeg felettünk, hogy lassan minden másról elfeledkezünk. Az emberek sírnak, félnek, imádkoznak, összefognak, ordítanak a békéért, segítségért könyörögnek. Szaporodnak a fegyverek, és egyre idegesebbek a világ vezetői. Senkit nem érdekel már a járvány, amikor milliók válnak földönfutóvá, és egy szál szatyorral hagyják el otthonaikat. A Káosz újabb rémséget bocsátott ki magából, ami az ártatlanul lemészárolt testek rothadó bűzével fertőzi tovább a világot. Drága Atyám, tégy valamit, hogy ne pusztítsa ki magát az emberiség! – morzsolom el a könnyet rendszeresen, mert rajtam is kezd úrrá lenni a rettegés. Nem tudom elképzelni nélkülük a világot, ahol nem kísérhetem végig az életén az én kis védencemet. Szerintem Atyám sem, biztosan kitervelt már valamit, de azért nem hagyom békén, kitartóan követelem tőle a megoldást.

Mindemellett egyre furcsábbak az emberek. Felrúgják az alapvető isteni értékeket, nem érzékelik a különbséget hazugság és igazság között, vagy talán nem is érdekli őket, támadnak hitet, véleményt, szomszédot, barátot, rokont, nemzetet, más országokat, gazdagot és elesettet, fiatalt és időset, mindegy mit és kit, csak nyugalom ne legyen.

Az is érthetetlen számomra, hogy szaporodásra képes mesterséges organizmusokat alkotnak, amik ha egyszer valóban sokasodni kezdenek, újabb bajt hoznak a világra, arról már nem is szólva, hogy

– Az adrenalin vagy epinefrin a mellékvesevelő által termelt hormon és neurotranszmitter. A szimpatikus idegrendszer hatását közvetíti, vagyis egy szimpatomimetikum, az üss vagy fuss reakció kulcshormonja, ami…

– Nem ütlek meg – vágott közbe Kerun. – Bár néha nagyon idegesítő vagy. Van nekünk olyan mellékmicsodánk?

– Az most nem számít, mondd már, mik a hírek? – türelmetlenkedett Amolen.

– Lucifer visszatért – mondta Kerun, és leereszkedett az alacsony asztalka mellé, ahol a fegyvereit szokta tisztítani.

– Meg akarsz ölni?! – ugrott fel Amolen. Hatalmas zöld szemei akkorára kerekedtek, hogy Kerun szinte csak azokat látta a kivetült képen. – Jó dolog az adrenalin, de ekkora adaggal akár végezhettél is volna velem! – meredt a barátjára.

– Nem viccelek. Ma hajnalban született újjá, démonvadász lett belőle, és én kaptam a feladatot, hogy szemmel tartsam, hátha készül valamire – hadarta Kerun gyorsan, hogy egyszerre zúduljon Amolenre minden tudnivaló, hátha megnyugszik utána.

– Az lehetetlen! Hiszen üdvözültek! Onnan nincs visszatérés! – körözött veszettül Amolen a mennyezet alatt.

– Atyánk visszaküldte, valószínűleg az összes bukottat is.

– Biztos vagy benne, hogy ő az?

– Az arca ragyogása százszor erősebb, mint akkor, amikor rávilágított Atyánkra a sivatagban – bólintott Kerun.

– Értem – higgadt le Amolen hirtelen, és visszahúzódott a kandalló mellé. – A kérdés csak az, hogy mi a célja vele?

– Senki nem tudja. Ezért kell figyelnem őt. Már járt az Akashában, azután eltűnt előlem, csak most tért vissza. Nagyon úgy néz ki, hogy minden valaha megszerzett tudását és képességét visszakapta, de nem érzek veszélyt vele kapcsolatban – készülődött Kerun újra, mert nem akarta Lucifert túl sokáig magára hagyni.

– Jelentettél már róla? – kérdezte Amolen.

– Még nem. Ha nincsenek rossz szándékai, csak gyanúba keverném – felelte Kerun.

– Látni akarom! – suttogta Amolen. – Holnap átmegyek hozzád, találkoznom kell vele! Kiderítjük, mi folyik itt, ne aggódj, csak maradj mellette! Nem szóltál erről Suifának, ugye?

– Eszemben sincs. Majd eldöntjük, mi legyen – szólt Kerun, és kilépett a sátorból.”

emberi fejeket hurcolnak dobozokban fényes nappal az utcán, amit aztán  még el is lopnak tőlük, és megmagyarázzák, hogy csupán tudományos céllal gyűjtötték össze őket. Műholdak lepik el az űrt, amikkel egymást figyelik, szennyezik a levegőjüket és a környezetüket, már létezik olyan folyó, aminek az érintése is veszélyes, széthúznak, ellenségeskednek, sőt olyan ország is van, ahol betiltják a nevetést. Ha nem a védelmük lenne a dolgom, bizony elgondolkodnék azon, mire utal az, hogy a legrégebbi óhéber írásos lelet nem imát tartalmaz, hanem egy Isten nevében kimondott átkot. Jó, most borúsan látom, nyilván rengeteg megható, jó dolog is előfordul, de ki kell jelentenem, hogy a Káosz serege alapos munkát végez, és hiába lett kevesebb ellenségünk, bőven maradt még tennivalónk.   

Rufus Amerilla Giacondo Bolzani szerencsére semmit nem tud erről, én pedig próbálom rendes mederben tartani az életünket. Sokat beszélgetünk, folyamatosan kommunikál velem gügyögő nyelvén. Kérdez és kérdez, én pedig magyarázok, olyan válaszokat adok neki, amik meggyőzik őt, hogy minden rendben van. Szeretem, amikor kacag, ennek érdekében bármit megteszek, nem adhatom át magam a depressziónak, nem sírdogálhatok, a lassan belém kúszó paranoiának is búcsút intek, mert megérzi rajtam. Erősnek kell maradnom, egy őrangyal mégsem áraszthatja magából a szomorúságot, egyszerűen nem arra van kitalálva. Nem mondom, szívesen kapnék egy idegösszeomlást, hogy végre pihenjek egy ideig Haniel gondos kezei közt, de akkor újra el kellene válnom a védencemtől, amire többé nem vagyok hajlandó. Milyen jól jönne nekem is egy őrangyal! Atyám, küldenél mellém valakit, aki megvédi a lelkem a negatív érzelmektől? Persze tudom, hogy akkor ő is kérne egyet, aztán az ő őrangyala is, és a végén csak egymásra figyelnénk az emberek helyett, de valljuk be, nem rossz az ötlet – vigyorodom el.”

Vélemények

"Ismét egy csodát alkottál! Lebilincselő, végig fenntartja az érdeklődést, miközben folyamatosan látjuk és érezzük, hogy merre járunk. Imádtam! És várom a folytatást! Már megint sikerült "jól" befejezned. ❤"
Mosolygó-Marján Erzsébet
SZERKESZTŐ, KORREKTOR
"Köszönöm szépen, tegnap meg is érkezett a könyv és azt kell mondanom, ez is remek lett, lebilincselő."
Farkas Tamás
"A könyv nagyon tetszett. Izgultam, hogy mi lesz a történet vége. Szerencsére happy enddel zárult, aminek nagyon örültem. Mindemellett érdekes és izgalmas volt, és sok mindent megtudtam belőle."
Pipicz Dorina Beáta
"Ez a könyved is nagyon jól sikerült. Nagyon izgalmas volt, egyszerűen nem lehetett letenni. Olyan érzésem volt, miközben olvastam, mintha ott lettem volna az angyalokkal. Tetszett a vége, ami előrevetíti, hogy lesz folytatás, amit már most nagyon várok."
Simon János
"Elolvastam. Megrendültem, borzongtam, féltem és sírtam. Együtt jártam velük, emlékeztem. Örültem az ünneplésnek, most elcsendesedem, megemésztem, újraolvasom. Szenzációs!!!!!!!! Várom a folytatást, de addig még párszor előveszem Őket. Köszönöm, hogy megírtad és olvashattam."
Szajkó Angelika
"Csodásak a könyvek. Engem nagyon megfogott az első két rész. Nagyon várom a folytatást. Köszönöm neked,hogy olvashatom őket. Tiszta szívből kívánok sok sikert és sok ilyen történetet még."
Fider Zsuzsanna
"Ez a történet most valahogy nekem más volt, mint az előző kettő. Engem magával ragadott Lucifer személyisége, jelleme, illetve annak változása. Tudta honnan indult, mennyi mindent követett el, hová jutott mindezek által és mindennél jobban értékelte, hogy kapott egy új lehetőséget. Tudta, hogy mindent elveszíthet, de akkor is élni akart a lehetőséggel, és újra a Teremtőt szolgálni. Valahogy azonosulni tudtam vele. Talán azért, mert mi mindannyian számtalanszor hibáztunk már, tanultunk belőle, és egy új eséllyel a világot tudjuk mi is megváltani. Ez a történet tehát nekem most nem annyira az angyali kalandokról szólt, hanem egy ”újjászületés” élményét és reményét adta. Ebben a regényben már sokkal mélyebb erkölcsi és spirituális mondatok is megfogalmazódtak, melyek így egy pluszt adtak az egész történetnek. "
Horváth Andrea
"Mindketten úgy gondoljuk, hogy annyira jó olvasni, hogy a jelenlegi világi történésekre hogyan reagálnak az égi világban, illetve milyen eseményeket köszönhetünk az angyaloknak. Rajtad keresztül is szerintem próbálják a tudtunkra adni, hogy mire készüljön fel az emberiség."
Major Balázs
"Úgy gondolom, aki elolvassa a könyveidet, ha eddig hitt, akkor az most még erősebbé válik, ha nem hitt, akkor elkezd hinni… Őszinte szeretettel és tisztelettel. Tina."
Péntek Krisztina
"Nekem nagyon tetszettek a könyvek! Hihetetlen pozitív energia sugárzik belőlük, igazi feltöltődés. Üdítő színfolt a sok szomorú alkotás között, ahol még az öröm is keserédes. Már várom a folytatást."
Kis-Géczi Valter
"Ha érdekel, mi van a fátyol másik oldalán, de nem fellengzős, érthetetlen összegzést akarsz, ha tudni szeretnéd, mi is a Jó és a Rossz háborújának valódi célja itt, a mai világban, olvasd el! Érthetően, izgalmasan leírja, mi történt - és történik - az Emberiségért! Köszönöm, hogy olvashattam! Ezeknek a könyveknek meg kellett, meg kell születniük. Az embereknek tisztábban kell látniuk a dolgokat, meg kell, hogy erősödjön a hitük."
Szajkó Angelika
"Nekem nagyon tetszenek a könyvek, bár még az első könyvet olvasom. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy személyesen dedikálva lett a három könyv.😊 Sok könyvet rendeltem az életemben, de ilyen meglepetés még soha nem ért engem, amikor a könyveket lapozgatni kezdtem. Nagyon fogok vigyázni rá! Többször fogom újra és újra elolvasni, mert mindig más üzenetet kapok a könyv által. Átértékelem a mindennapokat! Köszönöm!"
Zsóri Anikó
"Mindhárom megvan. ❤ Imádom a könyveidet Suifa Könyvek."
Tóthné Vida Katalin
"Csak imádni lehet, letenni nem. 🙏"
Szabó Angéla
"Imádtam!!!! Mind a 3 könyvet kiolvastam, egyszerűen nem lehet letenni! Köszönöm, Nelly, hogy ilyen jó könyveket írtál! Annyira részletes, annyira gyönyörű, ahogy leírtad a mennyországot és angyalokat! Alig várom a következő részt! Köszönöm neked!"
Nagy Zsuzsanna
"Letehetetlen regények. A stílusod élvezetes, a történet magával ragadó és cselekményes. A leíró részek annyira részletgazdagok, hogy magam előtt láttam a képeket. Köszönöm az élményt!"
Nagy Ágnes
"Köszönöm a lehetőséget, hogy betekinthettem az Angyalok világába, munkásságába. Lenyűgöző volt számomra a szeretet, amit sugárzott, nem mellesleg a hit és a bátorság! Nagyon várom a folytatást!"
Loch Tünde
"Csodálatos mind a három könyv. Annyira magával ragadó, hogy szinte ott éreztem magam minden jelenetben. Csodálatos átadás volt számomra, köszönet érte. Nagyon, nagyon várom a következő könyvet!"
Berkes Beáta
"Imádom a könyveidet. Már sokszor kiolvastam őket."
Román Károlyné